28 Σεπ 2008

Βιβλικό Σεμινάριο "Οι δραστηριότητες και η συμπεριφορά του Χριστιανού μέσα στην Εκκλησία"

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε και πάλι η σειρά Βιβλικών Σεμιναρίων στην εκκλησία της Κοζάνης, μετά από μια διακοπή κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Το σεμινάριο είχε θέμα "Οι δραστηριότητες και η συμπεριφορά του Χριστιανού μέσα στην Εκκλησία" με εισηγητή τον υπεύθυνο της εκκλησίας του Αιγάλεω, Νίκο Τζίκα.

Από την Παρασκευή ο αδελφός μαζί με έξι ακόμα αδέρφια, ήρθαν στην πόλη μας. Στην απογευματινή συνάθροιση δύο από αυτούς, έδωσαν τις μαρτυρίες τους και έγινε ευλογία.

Το Σάββατο από τις 7 το απόγευμα στην εκκλησία της Κοζάνης, μαζεύτηκαν αδέρφια από τις εκκλησίες της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Γρεβενών και της Βέροιας. Ο αδερφός μας παρουσίασε το θέμα, με βάση την Αγία Γραφή. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι δραστηριότητες στις οποίες έγινε κατανοητό ότι όλοι οι αδελφοί θα πρέπει δραστηριοποιηθούν μέσα στην εκκλησία. Μερικές από αυτές είναι: α) ομάδες καθαριότητας, β) ομάδες μετακίνησης αδερφών, γ) ομάδες αλυσίδας προσευχής, δ) ομάδες συμμελέτης της Γραφής, ε) διοργάνωση βραδιών για ηλικιωμένους και μεμονωμένους, στ) ομάδες επίσκεψης για ασθενείς και ηλικιωμένους, ζ) συλλογή και διανομή τροφίμων και ρούχων, η) ομάδες διακονίας σε νοσοκομεία και ιδρύματα, θ) διακονία στους αστέγους, ι) ομάδες ευαγγελισμού.

Την άλλη μέρα, Κυριακή, μετά την πρωινή συνάθροιση της εκκλησίας είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε κοινωνία, να ψάλλουμε, να δοξάσουμε τον Κύριο και να φάμε όλοι μαζί. Το μεσημέρι οι αδερφοί έφυγαν για την Αθήνα. Όλοι μας οικοδομηθήκαμε από αυτή την ευκαιρία που μας έδωσε ο Κύριος, για να διδαχτούμε από τον Λόγο Του.

Η φωτογραφία είναι μετά απ' την Κυριακάτικη συνάθροιση.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ευχαριστώ τον Θεό που με αξιώσε να βρεθώ για ακόμα μια φορά ανάμεσα σας. Σας ευχαριστώ όλους μέσα απο την καρδιά μου για την αγάπη σας, την φιλοξενεία σας και την υπέροχη συντροφιά σας. Εύχομαι να σας ξαναδώ όλους σύντομα. Ο Θεός να σας ευλογεί.

tanstil είπε...

Να 'σαι καλά αδερφέ μου. Και εμείς χαρήκαμε πολύ που μας δόθηκε η ευκαιρία να σας φιλοξενήσουμε, και μοιραστήκαμε μαζί σας αυτές τις μέρες. Ο Κύριος να είναι πάντα μαζί σας! :)